Kjeragbolten

Kjeragbolten er en stor turistattraksjon i Norge

Kjeragbolten ligger 1 132 meter over havet. Denne rager over alle fjell i Lysefjorden. Denne adrenalinfylte opplevelsen er en av de mest populære attraksjonene i Norge. Bolten, som ligger klemt mellom to fjell, er et av jordens store underverker. Bolten ligger altså i en kløft mellom to fjell, og på den kan du stå og ta dine bilder. Det er et utrolig kult øyeblikk.

Kjeragbolten ligger altså i Forsand i Ryfylke. Hit er det fint med en dagstur, som vi kan si er en middels krevende tur. Det vil ta deg ca. 4,5 timer tur retur. Det har lenge vært populært å bare nyte denne attraksjonen fra fjorden, men det har blitt vanlig å gå helt opp til selve attraksjonen. Det er et mål i livet for mange å komme seg opp hit.

Adkomst til Kjerag

Denne runde blokken av en stein, som sitter klemt mellom to fjell, er det ikke mange andre land eller territorier som kan skilte med. Dette er et helt unikt sted på jorden. Det er derfor det er blitt så populært å komme seg opp hit for å ta bilder. Da spør du deg sikkert, hvordan i all verden kommer jeg meg opp dit?

Du kjører til Øygardstøl, som ligger sør for Lysefjorden. Her er det en parkeringsplass med toalett og informasjon for turister. Du kan også komme deg til Øygardstøl ved å ta en ferje, som går til Lysebotn og videre til Øygardstøl. Du kan også kjøre via Sirdalen. Denne veien må du sjekke om er åpen før du drar. Velger du buss, så vil det gå busser fra Stavanger om sommeren.

Litt mer om veien opp til Kjeragbolten

Utenom sesongen er det viktig å ta forholdsregler, og det anbefales ikke å gå denne turen utenom sesongen. Hvis du skulle velge å ta turen, må dette gjøres med en guide. Videre er det viktig å ha med gode klær og fottøy. Pass på at skoene er komfortable, for du kan fort få gnagsår. Et skift med sokker og noe førstehjelpsutstyr anbefales å medbringe på turen.

For all del; ikke gå turen når det er mørkt. Det anbefales å stille spørsmål til en guide eller noen som har tips og råd. Hele veien opp er ganske krevende, så du må være ganske godt trent for å komme deg opp til Kjeragbolten. Det er en høydeforskjell på 570 meter. Som alle andre turer er det veldig viktig at du har været i bakhodet når du tar turen.

Et perfekt sted for foto

Dette stedet er et perfekt sted for dine Instagram-bilder. Her kan du vise til dine venner og bekjente at du har vært på et unikt sted, for dette er virkelig et unikt sted i verden. Det er ikke mange steder som har sånn natur. Du kan også ta bilder fra Lysefjorden, som det også blir fine bilder av. Det slår ikke følelsen av å være på toppen.

På toppen kicker virkelig den adrenalinfylte følelsen inn for fullt. Det anbefales å ha sterke nerver og god fysikk, når du er på toppen. Du kommer også langt med en dose positivitet i bagasjen. Er du en av de som ikke er fornøyde med å nyte synet fra Lysefjorden, kan du forvente deg en helt fantastisk opplevelse fra toppen av Lysefjordens mange fjell og tinder.

Noen severdigheter i Kjerag

Det er selvfølgelig en fantastisk utsikt fra andre steder enn Lysefjorden, fra for eksempel en ferge eller en sightseeingbåt. Det er utrolig mange basehoppere der om sommeren, og du kan være heldig å få synet av noen av disse basehopperne. Det har dessverre vært en del dødsulykker innenfor basehopping fra Kjeragbolten. Så for all del; ikke begi deg ut på et slikt påfunn om du ikke er erfaren.

Noen flere severdigheter

Lysefjorden en severdighet i seg selv, og du er garantert naturopplevelser selv om du ikke bestiger bolten. Her kan du se cruisebåter og sightseeingbåter flyte nedover fjorden. I et drømmelignende landskap er naturen det som er den store severdigheten. Denne 40 km lange fjorden er en enestående og unik del av vår norske natur. Du kan oppleve dette om du har lyst og penger til det.

1 thought on “Kjeragbolten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *