Trolltungen

Er omringet av mektige fjell

Fra Trolltungen kan du se helt til Folgefonna. Hvis du skulle ønske å gå ut på kanten, må du vise veldig varsomhet, da det kan være farlig. Du vil oppleve en virkelig adrenalinfylt følelse. Denne følelsen vil du kunne huske i lang tid framover. Du må regne med å stå i kø ganske lenge for å kunne gå ut på selve tungen for å ta bilder

Her er det ofte kø og veldig mange mennesker. Hvis du vil ta deg en tur opp hit, så er det greit å vite at turen starter i Skjeggedal og går helt opp til høyfjellet. Det er en høydeforskjell på 1 000 meter, og det vil ta deg ti til tolv timer å gå hele veien, hvis du er godt trent. Hele turen er merket, så du vil finne fram.

Fakta om Trolltungen

Trolltungen er en av de store turistattraksjonene i Norge. Den ligger 1 100 meter over havet. Her kan du ta dagsturer og nyte utsikten. Det er en 23 km lang strekning, når du velger å gå. Du må vite at dette er virkelig en krevende tur, så det er fint om du er godt trent før du begir deg ut på denne turen.

Videre er det fint om du tar med mat og drikke. Varme klær og godt fottøy er også viktig. Det beste er å gå denne turen i sesongen fra 15. juni til 15. september. Denne fantastiske turistattraksjonen ligger i Odda kommune i Hardanger. Det kommer turister fra hele verden for å besøke dette stedet hvert år. Du må forøvrig ikke finne på å gå til Trolltungen ved sterk vind.

Adkomst til Trolltungen og viktige forholdsregler

Kjører du egen bil, er det mange muligheter å komme seg hit på. Du må først komme deg til Odda, som kan kalles en by i nordisk forstand. Videre går veien til Tyssedal, som er seks kilometer fra Odda. Følg skiltene Skjeggedal og Trolltungen. Etter syv kilometer på veien, vil du komme til en parkeringsplass i Skjeggedal. Her kan du parkere på parkeringsplassen i Skjeggedal eller i Tyssedal.

Det du må være veldig påpasselig på før du begir deg ut på denne turen til Trolltungen, er at all aktivitet er på eget initiativ. Turen er veldig krevende, og det krever at du er forholdsvis godt trent. Og for all del, ikke gå opp Trolltungen under sterk vind eller tåke. Kommunen har vakter under hele sesongen, som hjelper deg på veien om det skulle oppstå problemer.

Veien opp til Trolltungen

Som sagt så er det vakter hele veien, og det går merket sti for deg å følge hvis du ikke har vært der før. Stien er bratt i begynnelsen, som ikke er så uvanlig når du er på Vestlandet. Det er 450 meters høydeforskjell i de første halvannen kilometerne. Dette vil du merke, om du ikke er godt trent fra før av. Du vil særlig merke det i lårene.

Det er viktig å gå i sitt eget tempo, med pauser innimellom, hvis du skulle trenge det. Det kan være lurt å snakke med en lege, for å vurdere om helsen din er forsvarlig nok til å dra ut på en sånn tur. Men ikke fortvil, du kommer også langt med litt viljestyrke og positivitet når du tar denne turen. Du vil absolutt like utsikten og den fantastiske friske luften.

Annen viktig informasjon

Det er også veldig viktig å ha gode klær, like viktig som å ha med mat og drikke på veien. Det er veldig viktig med litt påfyll underveis. En liten sjokolade eller en appelsin vil få energien tilbake på topp. Kanskje bedre med en appelsin, som vil vare lenger for blodsukkeret ditt. Sjokoladen kan du bruke som et mål, når du har gått halve veien for eksempel.

Andre viktige elementer når du skal bestige Trolltungen

Det er også veldig viktig å ha med kart og kompass, lommelykt og noe førstehjelpsutstyr. Mobiltelefon er ikke nødvendig, og du vil ikke ha noe bruk for den der oppe, da det ikke er noen dekning på veien. Du kan være med på en guidet tur, om du føler deg mer komfortabel med en profesjonell guide. Dette kan anbefales om du er en nybegynner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *